Διαδικτυακή Απάτη α λα Ελληνικά

Μόλις έλαβα το εξής mail:

Γεια σας,

Πώς τα πας με τα Ευφυή Συστήματα Διδασκαλίας Γεώργιος; Έκανα ένα ταξίδι στο Λονδίνο (United Kingdom) αιφνίδιους μερικές ημέρες πίσω, δυστυχώς πήρα θύμα ληστείας στο σημείο όπλο χθες το βράδυ! Όλα μετρητά, πιστωτική κάρτα και το τηλέφωνο είχαν κλαπεί, πήρα μπέρδεμα πάνω σε μια άλλη χώρα, έχουν εγκλωβιστεί στο Λονδίνο, ευτυχώς διαβατήριο ήταν πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Ήταν μια πικρή εμπειρία και εγώ δεν τραυματίστηκε στο δεξί χέρι μου, αλλά θα ήταν μια χαρά. Σας στέλνω αυτό το μήνυμα μαρούλι Δεν θέλω κανέναν να τον πανικό, θέλω να παραμείνει έτσι για τώρα!
Πτήση της επιστροφής μου είναι σε λίγες ώρες, αλλά είμαι έχοντας προβλήματα διαλογή από τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου, αναρωτιέται αν θα μπορούσατε να μου δάνειο κάποια χρήματα για να λύσουμε τους λογαριασμούς του ξενοδοχείου, αλλά και να λάβει ένα ταξί για το αεροδρόμιο. Έχω στην αστυνομία και πρεσβεία εδώ, αλλά δεν βοηθούν τα ζητήματα, έχω περιορισμένα μέσα για την έξοδο από εδώ, θ ακυρωθεί κάρτες μου ήδη και έκανε μια έκθεση της αστυνομίας, δεν θα πάρω έναν νέο αριθμό κάρτας μέχρι I πάρετε πίσω στο σπίτι! Γι ‘αυτό και πραγματικά χρειάζονται τη βοήθειά σας.

Προφανώς κάποιος θέλει να τσιμπήσει λεφτά από τους Έλληνες (hit us while we’re down…!) και γιατί να ξοδέψει λεφτά για μεταφραστή όταν υπάρχει το BabelFish και το Google Translate; Έτσι, λοιπόν, έφτασε στο λογαριασμό μου αυτό το μήνυμα μαρούλι.
Θα ήθελα επίσης, με αφορμή αυτό το post, να σου συστήσω, φίλε αναγνώστη, να μη χρησιμοποιείς το ίδιο password σε πολλά διαφορετικά site. Αν μη τι άλλο, μη χρησιμοποιείς το password που έχεις στο e-mail σου πουθενά αλλού.Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα, εδώ.
Α, και που’σαι; Μακριά από το σημείο όπλο. Γιατί μπορεί να μην τραυματιστεί το δεξί σου χέρι και να εγκλωβιστείς στο Λονδίνο (United Kingdom).

Image Source

2 Responses to “Διαδικτυακή Απάτη α λα Ελληνικά”

  1. BunnyDee Says:

    Αστείο, όσο και τραγικό. Βασικά, αστείο λόγω του ότι είναι τραγικό. Απευθύνεται, φυσικά, σε κόσμο που δεν έχει μια ουγγιά μυαλό, οπότε δεν ξέρω αν εκτελεί μέγα έργο.
    Το Spy VS Spy strip που έβαλες για συνοδευτική εικόνα, πάντως, είναι λατρεία. Εύγε!

  2. dukeoglue Says:

    Διαφωνώ. Όπως έχει αναφερθεί και αλλού, το να πέσεις θύμα απάτης δεν έχει να κάνει ιδιαίτερα με εξυπνάδα. Άμα μου ερχόταν ένα mail (με σωστή σύνταξη και ορθογραφία) πως κάποιος φίλος έχει ξεμείνει χωρίς λεφτά σε ξένη χώρα, πιθανώς να τσιμπούσα. Έστω και λίγο. Αν δε δούλευε και το κινητό του, θα απαντούσα με mail κι άντε να γλιτώσω ύστερα…
    Το ηθικό δίδαγμα παραμένει don’t use the same password everywhere.